Skip til hoved indholdet

Vejret prægede en turismesæson med en bedre august end vanlig

Mandag den 13. november mødtes mange af de samske turismeaktører for at evaluere sæsonen 2023 og se frem mod et 2024 uden en lang bededagsweekend, men forhåbentligt med bedre vejr.

    Hjem Om kommunen Nyheder og presse Nyheder Vejret prægede en turismesæson med en bedre august end vanlig

Mandag den 13. november mødtes mange af de samske turismeaktører for at evaluere sæsonen 2023 og se frem mod et 2024 uden en lang bededagsweekend, men forhåbentligt med bedre vejr. 

Der var omkring 40 deltagere på mødet, og deres tilbagemeldinger på turismesæsonen var både positive og negative. Turisterne efterspørger aktiviteter, men køber ikke så mange gaveartikler, designting og souvenirs som tidligere, og pengene sidder ikke helt så løst som før. Til gengæld viser de foreløbige resultater af VisitSamsøs igangværende gæsteundersøgelse, at Samsø stadigvæk er et populært rejsemål, og at gæsterne er tilfredse med deres ophold. Samtidig har der været et rekordhøjt antal tyske turister i 2023, ligesom Ballen Lystbådehavn har haft flere besøgende end i de foregående år.

Stor interesse for fremtidige fælles tiltag

Bæredygtig turisme er en del af den nationale turismestrategi, og Samsø har et globalt image som en bæredygtig ø. Bæredygtig turisme var derfor et af emnerne til drøftelse af fælles fremtidige tiltag, de øvrige var cykelturisme og en forårssæson uden bededagsweekend i 2024. Her var der stor interesse ved de forskellige borde, hvor emnerne blev vendt og drejet. De mange gode input kommer med i planlægningen af 2024 sæsonen hos VisitSamsø.

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til