Skip til hoved indholdet

Vandingsmuligheder for fødevareproducenter

Landmænd var mødt talstærkt op i kantinen på Rådhuset tirsdag den 24. oktober, da der var møde om årets høst.

    Hjem Om kommunen Nyheder og presse Nyheder Vandingsmuligheder for fødevareproducenter

Vejret udfordrede på flere måder årets høst. Først var der en solrig og tør forsommer, der gav udfordringer med at sikre tilstrækkeligt vand til afgrøderne. Siden kom der en meget regnfuld periode og sågar en sommerstorm. Særligt tørke og vandingsbehov var til drøftelse, da Erhvervs- og Bosætningsudvalget havde inviteret til møde om årets høst.

Stine Elmholt Andersen og Peter Thastum, Aarhus Kommune, gav oplæg om muligheder og barrierer for at sikre vandforsyning, når der er en tørkeperiode som den i forsommeren 2023. De arbejder i den afdeling i Aarhus Kommune, der behandler ansøgninger fra Samsø. I år var første gang, der blev søgt og bevilget korttidstilladelser til vanding efter lovændringer i 2019, der fulgte efter tørken i 2018. Stine og Peter fortalte om de erfaringer og den læring, de havde opnået i år. Deres præsentation er tilgængelig for interesserede.

På mødet var der en livlig drøftelse af, om der var tiltag, der kunne gøres i fællesskab, der kunne sikre bedre adgang til vand til alle med behov, næste gang der kommer tørkeudfordringer.

 

Oplæg fra Aarhus Kommune om vandingsmuligheder.pdf

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til