Skip til hoved indholdet

Samsø har etableret Danmarks bedste ladeinfrastruktur

Samsø ligger forrest i feltet

    Hjem Om kommunen Nyheder og presse Nyheder Samsø har etableret Danmarks bedste ladeinfrastruktur

Samsø har nået en ny milepæl, sat en danmarksrekord og fremtidssikret øens ladeinfrastruktur.

Forrest i feltet

Transportministeriet offentliggjorde i maj 2024, at Samsø Kommune nu ligger suverænt i top i Danmark med 14,1 offentlige ladepunkter per 1000 indbyggere, hvilket er fem ladepunkter per 1000 indbyggere mere end Fanø, som har det næsthøjeste antal. Tallene er faktisk allerede lidt forældede, for vi har i Samsø Kommune øget antallet af offentlige ladepunkter siden, så vi nu har hele 17,9 ladepunkter per 1000 indbyggere. Det er kommunen og lokalsamfundet, som i fællesskab har stået for den omfattende udbygning af ladeinfratrukturen til gavn for både borgere og turister.

Marcel Meijer, Samsøs borgmester, er selvsagt stolt over den nye rekord:

“Samsø viser endnu engang vejen med etableringen af de mange nye ladestandere. De mange elbilejere, der er på Samsø, kan nu endnu nemmere få tanket strøm på bilen, ligesom vores mange feriegæster og fritidssamsinger, som i voksende omfang kommer hertil i elbil, også får let adgang til opladning over hele øen”.  

Ligeud ad landevejen

Det er ikke kun Samsø Kommune, der bidrager til landets bedste ladenetværk. Også flere af øens landsbyer og virksomheder har med tilskud etableret ladestandere. En af dem befinder sig i Brundby, hvor borgerforeningen har taget initiativ til etableringen.

Det er, forklarer Krista Tranberg, formand for borgerforeningen, ligeud ad landevejen:

“Det er vigtigt, at vi alle – også landsbysamfund og borgerforeninger – bidrager mest muligt til den grønne omstilling. Når det samtidig gør det muligt for landsbyens borgere og gæster med elbil at få batteriet ladet op, højner det landsbyens attraktionsværdi.”

Find en ladestander

Du kan se de nuværende lademuligheder på Samsø på visitsamsoe.dk/elbil


Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til