Skip til hoved indholdet

Samarbejde om danskundervisning til medarbejdere fra Samsø Syltefabrik

I Onsbjerg

    Hjem Om kommunen Nyheder og presse Nyheder Samarbejde om danskundervisning til medarbejdere fra Samsø Syltefabrik

Hvad gør man, når en hel fabrik brænder ned, og mange medarbejdere fra den ene dag til den anden står uden job? Jo, man gør, hvad man kan for at hjælpe. Samsø Jobcenter, 3F Samsø og de berørte medarbejdere har f.eks. i samarbejde stablet et forløb i danskundervisning på benene i løbet af få dage.

Mandag den 20. maj om aftenen brændte store dele af Samsø Syltefabrik, og der blev hurtigt handlet. Allerede tirsdag morgen kontaktede en medarbejder fra 3F lederen af Samsø Jobcenter med henblik på at iværksætte en indsats for de berørte medarbejdere.

I løbet af ugen arbejdede 3F og jobcentret på at danne sig et overblik over medarbejdere, der havde behov for og et ønske om danskundervisning, samt på at finde en underviser. Fredag lykkedes det jobcentret at finde en underviser, der havde mulighed for at påtage sig opgaven med kort varsel. Mandag den 27. maj blev alle de medarbejdere, der har behov for danskundervisning, tilbudt et danskforløb via Samsø Jobcenter; dagen efter startede 15 kursister.

 

Inden den første undervisningsdag gik i gang, havde borgmester Marcel Meijer fået lov til at komme til uddannelsescentret i Onsbjerg og hilse på. Han sagde indledningsvist et par ord:

 

”Jeg er ked af, at I har mistet jeres arbejde. Det påvirker hele øen, at syltefabrikken på Trolleborgvej er brændt ned, og jeg forstår, at I føler jer usikre på jeres fremtid her på Samsø. Jeg stod og så på brandvæsnet, som arbejdede effektivt med brandslukningen, og dagen efter da jeg igen besøgte fabrikken, kunne jeg se en medarbejder, som stod med tårer i øjnene.

Det at dyrke gode råvarer og forarbejde dem på Samsø, er en del af øens identitet og stolthed. På Samsø håber vi, at produktionen starter op igen, og at I vil være en del af den. Det er begrænset, hvordan man som kommune må hjælpe i en sådan situation, men denne danskundervisning kan forhåbentlig hjælpe jer videre i jeres jobsøgning her på Samsø. Hvis I har overvejelser eller spørgsmål, er I altid velkomne til at kontakte mig.”

 

Danskundervisningen foregår seks timer om ugen fordelt på to dage, tirsdag og torsdag kl. 09.00 – 12.00, og varer til og med uge 27.

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til