Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Ældre, psykiatri og handicap Støtte i hverdagen Hjælpemidler, forbrugsgoder og boligændring

Hjælpemidler, forbrugsgoder og boligændring

Hvis du har en varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, kan du søge om støtte til hjælpemidler, køb af forbrugsgoder eller boligændringer. Når du søger om at få bevilget et hjælpemiddel, skal du konsultere egen læge og siden kommunens visitationsteam. Formålet med bevillingen er, at du bliver selvhjulpen og kan få så normal en tilværelse som muligt.

Et hjælpemiddel afhjælper en varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, og bevilges med den fulde udgift. Hjælpemidlet skal leveres tilbage efter endt brug. På genbrugshjælpemiddelområdet, har Samsø Kommune et samarbejde med Odder Kommune.

Et forbrugsgode er et hjælpemiddel, der ikke udelukkende er fremstillet til borgere med varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Der kan ikke ydes hjælp til forbrugsgoder, der normalt indgår i sædvanligt indbo. Forbrugsgoder kan kun bevilges, hvis de koster over 500 kroner, og der ydes kun støtte til maksimum 50 procent af købsprisen.

En boligændring er en ændring af din bolig, som skønnes at gøre den bedre egnet som opholdssted. Dette kan blandt andet være fjernelse af dørtrin og lignende.

Har du spørgsmål til ovenstående, kan du kontakte visitationsteamet i Samsø Kommune på telefon 87 92 24 15 eller 87 92 24 16 på hverdage mellem 8.00-9.00.

Klik her for at ansøge og læse mere om hjælpemidler og forbrugsgoder på Borger.dk.

Klik her for at finde oplysninger om hjælpemidler på Hjælpemiddelbasen.

Klik her for at tilgå ansøgningsskemaet om ledsagelse (åbner nyt vindue)

Klik her for at tilgå ansøgningsskemaet om post til døren (åbner nyt vindue)

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til