Skip til hoved indholdet

Retssag om areal ved Ålebækken afgjort

Samsø Kommune har ved Retten i Aarhus vundet en sag, der var anlagt af Grundejerforeningen Drachmannsvej

    Hjem Om kommunen Nyheder og presse Nyheder Retssag om areal ved Ålebækken afgjort

Samsø Kommune har ved Retten i Aarhus vundet en sag, der var anlagt af Grundejerforeningen Drachmannsvej, og arbejdet med at anvende arealet ved Ålebækken kan nu fortsætte.

Kommunen købte i 2017 et jordstykke mellem Ålebækken og Drachmannsvej i Ballen af Møllebo A/S. Den oprindelige plan med området var at anvende det til parkeringsareal, men da det blev ryddet, viste det sig, at der var et vandhul på arealet, som efterfølgende er registreret som beskyttet efter naturbeskyttelseslovens §3. Overvejelsen har derefter været at anvende arealet til et regnvandsbassin - efter forespørgsel fra Samsø Spildevand - og et rekreativt område.

Arbejdet er skredet langsomt frem, da Grundejerforeningen Drachmannsvej i februar 2021 sagsøgte kommunen, da de mente, at de havde ejerskab og brugsret over området.

Retten i Aarhus afsagde den 16. oktober dom i sagen, og Samsø Kommune er frifundet fra søgsmålet og har fået tilkendt 127.638,19 kr. i sagsomkostninger. Det er dermed godtgjort, at kommunen har både ejerskab og brugsret til området. Det vides dog endnu ikke, om grundejerforeningen anker sagen; der er frist for eventuelt at anke sagen fire uger efter domsafsigelsen

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til