Skip til hoved indholdet

Langør Havn udvalgt i indsatsen ’Stedet tæller X’

Langør Havn udvalgt i indsatsen ’Stedet tæller X’

    Hjem Om kommunen Nyheder og presse Nyheder Langør Havn udvalgt i indsatsen ’Stedet tæller X’

Læs om bevillingen fra Carlsbergfondet og Realdania på 4,5 mio.kr. til projekt på Langør Havn

Natur og kultur er tæt flettet sammen i Langør Havn, og stedet rummer et utal af historier igennem hundredvis af år. Ny Carlsbergfondet og Realdania har bevilget 4,5 mio.kr. til et projekt, der skal gøre det muligt for borgere og gæster at få indblik i og fornemmelse af historiens vingesus.

I Langør Havn forenes kulturhistorie, natur, maritimt miljø og moderne havnedrift. Havnen har dog potentiale til endnu mere med en lang historie, der rummer alt fra vikingeskibe over fregatter til lystbåde. Bevillingen skal bidrage til, at stedets historie formidles.

Med udvælgelsen til ’Stedet tæller X’ bliver arkitekter i nyetablerede tegnestuer inviteret til at konkurrere om, hvordan de ser en fornyelse af Langør Havn, der kan understøtte stedets potentiale. De skal komme med deres bud på, hvordan forskellige tiltag kan forny havnen, så dens særegenhed bevares og fremhæves.

”Langør Havn er et skønt sted, og med de rette greb er der potentiale til at formidle stedets historie endnu tydeligere til dem, der besøger havnen. Man kan sige, at det er en usleben diamant, og med bevillingen er det intentionen at slibe den, så dens skønhed kan stå tydeligt for alle. Vi er glade for og stolte over at blive tilgodeset, og vi ser frem til den videre proces.”

Michael Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback