Skip til hoved indholdet

Invitation til nytårskur

Nytårskur 2024

    Hjem Om kommunen Nyheder og presse Nyheder Invitation til nytårskur

Samsø Kommune vil gerne invitere det samske erhvervsliv til nytårskur, så vi kan tage hul på 2024 i hinandens gode selskab.

Nytårskuren giver os inspiration til, hvordan vi får unge til at bosætte sig på Samsø. Desuden vil Frivilligcenteret give en kort introduktion til deres arbejde, og der vil være en nytårsquiz. Endelig vil der blive serveret en lille forfriskning baseret på lokale råvarer. 

Vi håber, mange har mulighed for at deltage. Af hensyn til forberedelserne bedes du tilmelde dig ved at sende en mail til kommune@samsoe.dk eller ringe i telefontiden på 8792 2200 senest torsdag den 21. december 2023.

Nytårskuren afholdes torsdag den 4. januar 2023 kl. 19-21
i Kultursalen i Sambiosen

Program for nytårskuren:

19.00

Velkomst og fællessang

19.10

Nytårstale ved borgmesteren

19.20

Hvordan får vi unge til at bosætte sig på Samsø?

I strømmen af unge som flytter mod de større byer for at uddanne sig er danske øer og landdistrikter efterladt med en stor hovedpine: Hvad gør vi for at gøre os attraktive for bosætning og hvordan undgår vi at overse potentialerne for de unge som vi allerede har boende? Samtidigt ser vi en ungdomsgeneration som mistrives og er presset som aldrig før. De efterspørger netværk og fællesskaber og relationer på tværs af generationer i trygge, mangfoldige lokalsamfund. En ting som Samsø netop kan skrive under på at være. Kom og hør hvordan Samsø kan placere sig på unge menneskers bosætningsradar – både før, under og efter uddannelse. Få en bedre forståelse af nutidens og fremtidens unges flyttemønstre til gavn for både unge og øens fremtid.

 

Eva Mærsk, der forsker i og arbejder med unge og bosætning, giver oplæg

20.20

Smag på Samsø og netværk

Vi nyder en lille forfriskning lavet af lokale råvarer og har samtidig mulighed for at drøfte, hvordan vi kan bruge inspirationen fra foredraget.

20.40

Frivilligcenter Samsø

Præsentation af nogle af frivilligcenterets tilbud og tiltag, der er relevante i forhold unge tilflyttere og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft til de samske virksomheder.

 

Marie Møller, der er leder af centeret, præsenterer

20.50

Nytårsquiz

Der vil være præmier på højkant, når der quizzes i viden om samsk erhvervsliv.

21.00

Tak for i aften – og godt nytår

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til