Skip til hoved indholdet

1. juni bliver Samsø Kommune røgfri

1. juni bliver Samsø Kommune røgfri

    Hjem Om kommunen Nyheder og presse Nyheder 1. juni bliver Samsø Kommune røgfri

Fra den 1. juni må du ikke længere ryge i Samsø Kommunes bygninger og på udendørsarealer i forbindelse med bygningerne.

For at forebygge de sundhedsskadelige effekter af rygning og passiv rygning må du fra den 1. juni ikke længere ryge i Samsø Kommunes bygninger og på udendørsarealer i forbindelse med bygningerne. Det gælder f.eks. arealerne ved Samsø Skole og Rådhuset. Forbuddet gælder også e-cigaretter og udenfor åbningstid.

Det nye tiltag skal medvirke til, at kommunale medarbejdere og borgere kan færdes i et røgfrit arbejdsmiljø uden de gener og den sundhedsfare, der er ved rygning og passiv rygning i arbejdstiden. Ligesom det forhåbentligt kan motivere til rygestop og dermed til at forbedre sundheden for borgere og personale i Samsø Kommune.

De nye regler skal også sikre, at børn og unge i mindst muligt omfang oplever rygning eller anden brug af tobaksvarer i deres hverdag.

Samsø Kommune tilbyder gratis støtte og vejledning til rygestop og fastholdelse af dit rygestop. Du kan enten deltage individuelt eller sammen med andre.

Hvis du ønsker hjælp til dit rygestop, kan du kontakte jordemødrene på telefonnummer 24 77 78 50. Her skal du angive, om du ønsker individuel- eller gruppeforløb. Rådgivningen foregår i Samsø Sundheds – og Akuthus, Sygehusvej 26, 1. sal. Jordemødrene løser denne opgave for Samsø Kommune.

En særskilt handleplan, der skal begrænse rygning og alkoholindtagelse i Sambiosen og andre kommunalt støttede, kulturelle institutioner, er under udarbejdelse.

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til