Lev livet i lystbådehavnene. Mærk sandet mellem tæerne på en af strandene. Gå på opdagelse i Samsøs smukke natur. Eller søg indenfor og oplev øens kulturtilbud.

Billede


Trods sin beskedne størrelse rummer Samsø et væld oplevelser - både ude og inde.

På Samsø sker der noget for alle - uanset om du er til gourmetkartoffelmadder, traktortræk eller opera.

Se Visit Samsøs kalenderoversigt over daglige begivenheder

Visit Samsø har desuden samlet årets største begivenheder i 2019 på en liste, så du kan få sat de vigtige krydser i kalenderen.

Se de udvalgte begivenheder på Samsø 2019

Biografen Samsø ligger i Tranebjerg og drives udelukkende af frivillige. Omkring 60 samsinger står for alt, der har med biografens drift at gøre.

Biografen viser film året rundt.

Besøg Biografen Samsøs hjemmeside

Lystbådehavnen i Ballen er indbegrebet af sommerstemning på Samsø, og over 8000 både besøger havnen hvert år. 

Udover havnen i Ballen har Samsø Kommune også lystbådehavne i Mårup og Langør. Derudover findes der en privat havn i Kolby Kås.

Læs mere om lysbådehavnene

Samsø Musikskole fungerer som en underafdeling af Odder Musikskole, idet Samsø Musikskole deler sekretariat, bestyrelse og ledelse med Odder Musikskole. Undervisningen i Samsø Musikskole foregår på Samsø Skole.

Læs mere hos Odder Musikskole

Samsø Naturskole er etableret i 1986 og hører under Samsø Kommunes Naturafdeling. Naturskolen har et bredt udbud af aktiviteter og undervisningstilbud for både turister og lokalbefolkning – herunder skoler og andre institutioner, foreninger m.m. Naturskolen er åben hele året og gennemfører årligt op mod 200 arrangementer. Lokale institutioner og foreninger kan gratis benytte naturskolens tilbud.

Samsø Naturskole er tilknyttet den danske naturvejlederordning.

Blå-Flag stationen ”Landkrabben” på Ballen Havn tilbyder aktiviteter og ture med særlig vægt på havets dyr og planter. Aktiviteterne gennemføres primært i sommermånederne.

Kontakt Naturafdelingen for yderligere oplysninger om Blå-Flag aktiviteterne.

Samsø har mere end 120 kilometers kystlinje, så der er masser af muligheder for at søge mod vandet, hvis du er på udkig efter en dukkert eller en oplevelse langs kysten.

Samsø Museum tilbyder oplevelser og aktiviteter for hele familien. Museet formidler Samsøs kulturlandskab gennem udstillinger, aktiviteter og diverse websites.

Brug Samsø Museum som nøgle til de mange kulturhistoriske oplevelser som findes rundt i landskabet.

Samsø byder på et væld af børnevenlige ferie- og fritidsaktiviteter. Også når sommeren er gået på hæld.

Under overskriften Børnenes Samsø har Visit Samsø samlet en lang række børnevenlige begivenheder og aktiviteter. Her er både små og store dyre- og naturoplevelser og fartfyldte tilbud som tarzanbanen og aktivitetsparken ved Sambiosen.

Og så har Samsø jo verdens største labyrint, man kan vove sig ind i. Hvis man altså tør...

Samsø byder på en række store naturoplevelser øen rundt. Fra Issehoved på Samsøs nordspids over det betagende hedelandskab mellem Mårup Skov og Stavns Fjord til den gamle skov ved Brattingsborg i syd.