Samsø kommune har overtaget driften af rutebus og teletaxa pr. 25. juni 2017 og er nu blevet sit eget trafikselskab i samarbejde med JJ bus (DK bus)

Drift og bestilling foregår fra kontoret i Sælvig 64, hos Samsø Rederi, der står for koordinering af den lokale kørsel af rute- og telebussen på Samsø.

Man kan ringe til Samsø Rederi omkring buskørsel fra tirsdag den 20. juni på telefon 72 10 80 10. Allerede nu kan du dog sende mails til rederiet angående buskørsel og henvende dig via rederiets facebookside.

Se køreplanen for rute- og telebus

Der er også blevet delt cirka 5000 fysiske køreplaner ud rundt omkring på øen.

Teletaxa bliver til telebus

Telebussen er rutebussens forlængede arm. Den dækker der, hvor rutebussen ikke kører. Du bliver afhentet på din hjemmeadresse og bragt til et knudepunkt eller til rutebussen.

Der er telebus til og fra udvalgte afgange med rutebussen mellem nord og syd.

Det vil sige, at det er rutebussens afgange/ankomst til udvalgte afgange i Tranebjerg, der bestemmer, hvornår telebussen kører.

Disse afgangstidspunkter svarer til rutebussens ankomst og afgang til Sælvig Havn i forbindelse med færgen til Jylland, samt de færgeafgange til/fra Jylland, som rutebussen ikke dækker.  Telebussen kører samtidig til og fra samtlige afgange til Sjællandsfærgen fra Ballen Færgehavn ved bestilling.

Du skal også bestille telebussen, når du skal til lægen, til genoptræning eller som handicapkørsel på Samsø.

Samsø Taxa står for patientbefordring (kørsel til og fra hospitalet) og almindelig taxakørsel, og Samsø Redningskorps har uændret patientbefordring for FALCK kunder på Samsø.

Læs folder om handicap- og lægekørsel

Hent ruteplanen for rute- og telebus som A4