Nu kan alle idemagere, iværksættere, erhvervsfolk og driftige ildsjæle igen søge om fordelagtige lån hos Samsø Iværksætterfond 

Nu er der igen mulighed for at søge om lån hos Samsø Iværksætterfond, hvis du har en god iværksætter-idé. Ansøgningsfristen er tirsdag den 18. april.

- Alle pengene i Samsø Iværksætterfond har været ude at arbejde den seneste tid, men nu har vi igen mulighed for at yde en række fordelagtige lån, og der er faktisk 225.000 kroner i puljen, som vi gerne vil låne ud til lokale folk med gode ideer, siger borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer, der også er bestyrelsesformand for Samsø Iværksætterfond.

Ideer, der skaber vækst og udvikling

Dermed er alle samsinger, der går rundt med en god iværksætter-idé eller har en forretningsplan til et spændende projekt, indbudt til at søge om et lån.

Alle lån er afdragsfrie de første tre år og kan siden afdrages på lempelige vilkår.

- Vi er sat i verden for at støtte lokale initiativer, så vi håber, at folk med ideer, der kan skabe vækst og udvikling, vil sende en ansøgning, siger Marcel Meijer.

Stor spændvidde

Fonden udlåner typisk beløb i størrelsesordenen 40.000 til 60.000 kroner, og tidligere har fonden støttet mange forskellige virksomheder på Samsø. SamsøSmilet, Samsø Slagtehus og Samsø Keramikskole er blot nogle eksempler.

- Man kan for eksempel låne penge til at igangsætte en virksomhed, til at afprøve en ny produktionsform i en allerede eksisterende forretning eller realisere et helt nyt produkt. Det kan også være, at man har en idé til forarbejdning af råvarer, som man gerne vil have afprøvet” siger Marcel Meijer.

Enkel fremgangsmåde   

Det er meget enkelt at ansøge om Iværksætterfondens lån. Idemagere, iværksættere og alle andre kan henvende sig på borgmestersekretariatet og få udleveret ansøgningsskemaer og fondens vedtægter eller hente ansøgningsskema her.

I ansøgningsskemaet skal ansøgerne blandt andet beskrive ideen, projektperioden og det forventede resultat.

Hvis nogle ansøgere har brug for hjælp til at udfylde skemaet, kan de få assistance på Samsø Erhvervs- og Turistcenter (SET) i Tranebjerg. Her skal de henvende sig til erhvervs- og kulturchef Mette Løkke.

Ansøgningsfrist 18. april

Ansøgningsfristen til Samsø Iværksætterfond er i år den 18. april 2017 klokken 12.00.

Alle ansøgninger skal sendes til rådhuset med almindelig post eller på mail til Jette Martinussen på aujm@samsoe.dk. Samsø Iværksætterfond afholder bestyrelsesmøde den 3. maj 2017 og på mødet vil medlemmerne afgøre, hvilke ansøgere, der i denne omgang får bevilget et lån. Når man ikke deadline den 18. april, tages ansøgninger dog også løbende ind.

Ansøgninger sendes eller afleveres til:

Borgmestersekretariatet
Samsø Rådhus
Søtofte 10, Tranebjerg
8305 Samsø
Telefon: 30 10 55 27
Mail: aujm@samsoe.dk

Hjælp til udformningen af ansøgningen fås hos:

SET – Samsø Erhvervs- og Turistcenter
Anton Rosens Plads 3
8305 Samsø
Telefon: 30 76 17 00
Mail: auml@samsoe.dk