Sammen om Samsø

Grethe Michaelsen og Arne Krogh nyder deres nye fælles tilværelse på Samsø efter at have boet hver for sig i Kalundborg i en periode

Når man kigger ud af de sydvendte vinduer er det ikke til at se, at Arne Krogh og Grethe Michaelsens hus befinder sig i Samsøs hovedby, Tranebjerg. Lige uden for vinduet folder markerne sig ud, og nogle hundrede meter længere ude, i kanten af marken, øffer en flok frilandsgrise rundt.

”Vi er hamrende glade for at bo på Samsø. Det er skønt, at landskabet er lige uden for vinduet og konstant ændrer sig med årstiden. Det er meget inspirerende for mig,” fortæller Grethe Michaelsen, der billedkunstner og derfor sætter ekstra pris på de inspirerende omgivelser.

Fra Kalundborg til Portugal til Samsø

Arne Krogh og Grethe Michaelsen flyttede til Samsø 1. april 2018. De første tanker om en flytning til Samsø blev grundlagt om sommeren året inden, hvor de to var på cykeltur på øen. På det tidspunkt boede de begge i Kalundborg – men hver for sig, og de havde snakket om, at de gerne ville flytte sammen.

”Vi var enige om, at vi trængte til at flytte et nyt sted hen, hvor vi kunne bo sammen. Selvom jeg havde boet i Kalundborg siden 1969, var egentlig ikke nogen svær beslutning af flytte, når det kom til stykket. Jeg følge mig fri, da jeg var gået på pension.” husker Arne Krogh.

De havde først talt om at flytte til et sted på vestkysten på Sjælland, men turen til Samsø fik dem på andre tanker. Derfor solgte de deres boliger i Kalundborg, pakkede rygsækkene og flyttede fem måneder til Portugal vinteren over. Derfra holdt de øje med boliger på Samsø. Da huset i Tranebjerg dukkede op, tog de turen fra Portugal til Samsø for at få en fremvisning - og så slog de til.

Varm og nysgerrig velkomst

Nu nyder parret tilværelsen i Tranebjerg. De sætter for eksempel stor pris på udvalget af friske og økologiske råvarer i vejboderne og supermarkederne, og mødet med samsingerne har også været positivt.

”Jeg føler, at vi er blevet accepteret med det samme. Folk hilser pænt, og vi har for eksempel fået en rigtig god behandling af de lokale håndværkere, der skulle ordne kloakken under huset.”

Grethe Michaelsen supplerer:

”Samsingerne er meget nysgerrige. De udviser nærhed og spørger ind til, hvem man er på den gode måde. Jeg synes, det er meget anderledes end i Kalundborg. Og så er luften også anerledes frisk at indånde,” siger Grethe Michaelsen.

Parret har endnu ikke oplevet noget negativt ved at være flyttet, og afsavnene har været i bagatelgrænsen – som fraværet af en møbelbutik. For de fleste ting kan jo bestilles hjem, som Arne Krogh påpeger.

”Vi bestilte for eksempel en plæneklipper. Den fik vi leveret med en fyldt benzintank og med olie på. Hvor tit er det lige, man får sådan en service? Det siger virkelig noget om Samsø og de mennesker, der bor her,” siger Grethe Michaelsen.