Ny stordagpleje i Tranebjerg

En ny stordagpleje er mandag den 5. november åbnet på Langgade i Tranebjerg. De spændte dagplejere, Kirsten, Birgit og Helle, har plads til i alt 10 børn. 

Der duftede af nymalede vægge, forventningsglæde og en smule travlhed i fredags, da øens tre nye dagplejere sammen arbejdede på at gøre klar til at tage imod dagplejens første barn. Trip trap stolene blev placeret rundt om langbordet, garderoben gjort klar til flyverdragter og Christiania-cyklerne tilset i skuret.

Dagplejeleder, Lone Jensen, har forgæves forsøgt at rekruttere dagplejere til dagpleje i eget hjem:

”Der var ikke nogle ansøgere. Derfor kiggede vi på andre kommuner for at se, hvad de gjorde. Og da jeg søgte dagplejere til stordagplejen, var interessen en helt anden”. 

Den nye stordagpleje løber allerede tør for frie pladser i udgangen af indeværende år, hvor 10 børn vil have deres daglige færden i den tidligere bager, dyreklinik, cykelværksted – og nu stordagpleje. Med Kirsten, Birgit og Helle har Samsø 14 kommunale dagplejere. Det er væsentligt flere end i 2016, hvor flere dagplejere blev afskediget på grund af et faldende fødselstal. Det fortæller Lone og uddyber:

”Siden 2016 har jeg ansat fem dagplejere – foruden de tre nye her. På blot et år – fra 2016 til 2017 – steg fødselstallet på øen til det dobbelte. Hvor der i 2016 var 16 fødsler, var der i 2017 29 fødsler. Desuden er der flyttet mange børnefamilier til”.

Behov for flere dagplejere
Derfor er der brug for endnu flere dagplejere, tilføjer hun:

”Vi arbejder allerede på at etablere endnu en stordagpleje. Til januar har vi seks børn, som vi ikke har plads til”.

Borgmester, Marcel Meijer, er begejstret for, at der kommer flere børn til øen:

”Man bliver så glad, når man hører, at vi har så mange børn i dagplejen. Med stordagplejere har vi mulighed for effektivt at imødekomme efterspørgslen samt sikre tryghed og omsorg for de yngste”.

Dagplejen vil ligesom Samsøs andre kommunale dagplejere være en del af den store dagpleje og deltage i fællesarrangementer som fastelavnsfest, juletræsfest samt – på sigt – heldagslegestue i Onsbjerg.

Læs mere om børnepasning på Samsø.