
Nye klasselokaler, nyt musiklokale og ny SFO og klub er blot nogle af de ting, elever og lærere på Samsø Skole kan se frem til. Kommunalbestyrelsen kårer Hustømrerne A/S, SKALA Arkitekter og Akademiingeniør Svend Poulsen A/S som vinder af projektet ”Om og tilbygning af Samsø Skole”.
Indstillingsudvalget til Samsø Ny Skole har evalueret og bedømt de indsendte tilbud til projektet ”Om og tilbygning af Samsø Skole” i henhold til udbudsmaterialets tildelingskriterier. Indstillingsudvalget har vurderet, at Hustømrerne har givet det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Kommunalbestyrelsen i Samsø Kommune var enig og besluttede i går den 25. november at Hustømrerne A/S, SKALA Arkitekter og Akademiingeniør Svend Poulsen A/S leverer det bedste bud på en fremtidssikker skole til Samsø. Med sit tilbud har de formået at tage både brugernes og politikernes ønsker og omsat dem til en fremtidssikker skole med ni nye klasselokaler, tre renoverede klasselokaler, renoveret musiklokale, ny SFO og klub, ny hovedindgang, nye fleksible fællesarealer knyttet til Samsø Hallen og renoverede administrations- og lærerfaciliteter.
Borgmester i Samsø Kommune, Marcel Meijer, udtaler:
”Efter et par års forberedelse og endnu flere års drømme er vi endelig kommet dertil, hvor vi har besluttet os for det projekt, som vi vil realisere. Jeg glæder mig over, at vi i indstillingsudvalget har været så enige om at vælge entreprenøren. Det vindende bud er kommet med et forslag, som de færreste fra starten havde forestillet sig, men som giver nye løsninger på mange af de krav, som blev stillet til projektet”.
Byggeri i én etage
Vinderprojektet er som det eneste projekt baseret på et byggeri i én etage – foruden at genbruge scenen i Samsø Hallen til et nyt musiklokale. Forslaget placerer alle klasselokaler og undervisnings- og fritidsmiljøer på stueplan, og samler administrations- og lærerfaciliteter på 1. sal i den eksisterende sydfløjs-bygning. Ved at samle elevernes arealer på et plan bliver der skabt flere årgangsrettede fællesrum, som, alt efter ønsker og skiftende størrelser på årgange, kan anvendes fleksibelt.
Langs Samsø Hallens eksisterende facade mod skolegården bliver det nye byggeri integreret via større glaspartier samt en lærings- og aktivitetsvæg. I krydspunktet mellem indgangsarealet og lærings- og aktivitetsvæggen bliver der etableret et dobbelthøjt rum med direkte adgang til 1. sal fra trappe og elevator. Dette skaber et knudepunkt i skolen med potentiale til at huse større samlinger med mulighed for tilhørerpladser i stuen og på 1. sal.
Samsø Hallen kan blive øens nye store samlingsrum
Musiklokalet åbner sig ud mod en udvendig scene ved hovedindgangen, som placeres ud mod Sambiosens parkeringsplads. Med sin placering der hvor der aktuelt er en scene i Samsø Hallen, er musiklokalet desuden meget fordelagtigt disponeret i forhold til anvendelse og brug af musikmiljøet på Samsø. Samlet indfries således et potentiale for, at Samsø Hallen kan blive det fremtidige store samlingsrum for skolen og Samsøs foreningsliv i øvrigt. Indstillingsudvalget vurderer, at vinderprojektet sikrer en særdeles vellykket samlet løsning og et godt samspil og integration mellem nybyggeri og skolens eksisterende funktioner.
Formand for Social- og Kulturudvalget i Samsø Kommune, Ulla Holm, opsummerer:
”Det har været en meget spændende proces at være en del af planlægningen og debatterne omkring den store ombygning af øens folkeskole, Samsø Skole. Vi har i skoleudvalget inddraget alle skolens interessenter i arbejdet, så det tidligt i processen blev meget tydeligt, hvilke krav og ønsker lærere, elever, ledelse og forældre havde til den nye skole. Politisk har vi vægtet bæredygtighed højt samt ønsket os kloge kvadratmeter. Det er meget glædeligt, at det valgte bud og den vindende totalentreprenør faktisk kommer i mål med at opfylde alle vores ønsker og krav. Vi har fået meget kompetent rådgivning fra vores bygherrerådgivere, en dygtig fagdommer samt vores projektleder. Jeg glæder mig til at følge implementeringen. Vi får nogle rigtig gode rammer for øens folkeskole. Nye bygninger og indretning, som lever op til tidens krav om fleksibilitet i en moderne undervisningskontekst”.
Se illustration – 00_Forside
Se illustration – 01_Situationsplan
Se illustration – 02_Hovedprincipper
Se illustration – 03_Stueplan
Se illustration – 04_Kælder og 1. sals plan
Se illustration – 05_Snit
Se illustration – 06_Læringsvæg