Lokal ankerplads for global virksomhed

Iværksætteren Andreas Overbeck styrer den verdensomspændende online-virksomhed SquidHub fra sit skrivebord i kontorfællesskabet i Onsbjerg

Syv minutter. Længere tid tager det ikke, fra Andreas Overbeck sætter cyklen i bevægelse fra hjemmet i Pillemark, til han ankommer til sin kontorplads i kontorfællesskabet i Onsbjerg. Det er en del kortere tid, end hvis han skulle have navigeret fra hus til kontor i København, hvor han og kæresten boede før.-

Jeg bruger min tid meget bedre ved at være flyttet til Samsø. Og jeg kan lige så godt arbejde her på øen som et hvilket som helst andet sted. Det foregår alligevel digitalt det hele, forklarer Andreas Overbeck, der har en lang fortid som it-projektleder bag sig og nu driver sin egen online virksomhed, SquidHub.

Han pointerer samtidig, at Samsøs placering gør det nemt både at komme til Jylland og Sjælland, når møderne kalder:

- Jeg kan endda arbejde på færgen frem for at skulle køre hele vejen til et møde i bil. Så på den måde udnytter jeg tiden bedre.

Blæksprutte i cockpittet

De seneste tre år har Andreas Overbeck arbejdet sammen med en kollega om at udvikle virksomheden SquidHub.  Den midtersøgende blæksprutte er kort sagt et styringsværktøj, der kan holde styr på en travl arbejdsdag, hvor de fleste er nødt til at navigere mellem en række forskellige programmer som Outlook, Messenger og Google Docs.

- SquidHub er en slags virtuelt cockpit, der samler det hele på ét sted, forklarer Andreas Overbeck, imens han viser programmet frem på computeren og demonstrerer de forskellige funktioner.

Der er i øjeblikket 15.000 brugere af SquidHub - lige fra Region H og en garnproducent i Brønderslev til en virksomhed i Sydafrika, og Andreas og kollegaen har store ambitioner for deres virksomhed. Det viser et stykke A4 papir, der ligger på skrivebordet også: "Mål: blive lige så store som Asana", står der med henvisning til gigantvirksomheden i branchen, der er god for over en millard dollars.

Vækst sker bag skrivebordet

Der er nok et stykke vej endnu, før SquidHubs værdi skal skrives med 10 cifre, men Andreas Overbeck tror på, at virksomheden kommer til at udvikle sig godt i de kommende år. Og den ventede fremgang kan sagtens styres fra et skrivebord på Samsø:

- Vi trækker på arbejdskraft fra hele kloden, så der kommer sikkert til at gå et pænt stykke tid, inden vi eventuelt skal til at hente fysisk arbejdskraft til Samsø. Men det kunne da være fedt, hvis det blev aktuelt på et tidspunkt, lyder det fra Andreas.

Vil du vide mere om vores kommunens kontorfællesskab?

Så læs mere på siden Kontorfællesskab i Onsbjerg