Karriere og fritid forenes på Samsø

I juni 2018 vinkede Pedro og Isabel farvel til deres vante rammer i Portugal og flyttede til Samsø. På Samsø har de mulighed for at leve det gode liv – uden at gå på kompromis med deres karriereambitioner.

Det hele startede i 2016, da Isabel besøgte lupbrillevirksomheden ExamVision på Samsø. Isabel var dengang ansat hos en af ExamVisions forhandlere i Lissabon. Hun fortæller: ”It was a dark and very cold day in January. But I felt there was something different here on Samsø, I felt peace”. 

Isabel og Pedro er begge 38 år og født og opvokset i det nordlige Portugal. Deres beslutning om at flytte til Samsø blev taget efter 15 år i Portugals hovedstad, Lissabon. Her arbejdede Isabel som optiker, mens Pedro var ansat som softwareingeniør i det multinationale firma, Altran. De levede et godt, men travlt liv, fyldt op med arbejde, trafik og hurtige måltider på vej hjem efter en lang arbejdsdag. Isabel fortæller:

”Our life in Lissabon was very busy. It was all about work and lots of time in traffic. We both had quite demanding jobs, so we just worked and slept, worked and slept”.

I dag bor de til leje i et hus i Brundby. Isabel arbejder som optiker ved ExamVision, mens Pedro arbejder som softwareingeniør ved Acowas hovedkontor på Samsø. Acowa leverer intelligente styringssystemer til vandforsyningsvirksomheder.
 

Tid til forandring

Efter Isabels besøg på Samsø i 2016, var der noget, som havde sat sig fast i hende. Så da hun et par år senere ser, at ExamVision mangler en optiker på Samsø, tændtes en gnist. 

I februar 2018 rejste Pedro og Isabel til Samsø for at vurdere, hvordan et liv på Samsø kunne se ud – og om det var noget for dem. Deres kendskab til Danmark – og Samsø for den sags skyld – var på det tidspunkt begrænset til Isabels besøg i 2016 samt orientering i bøger om Skandinavien og VisitSamsøs Feriemagasiner. De vidste dog, at de måtte teste øen i en mørk og kold tid, fortæller Pedro og fortsætter: 

”And we were amazed by the nature and the colours – and of course afraid of the cold weather and the Danish language”.

De havde begge en fornemmelse af, at tiden var inde til forandring. Så da Isabel får jobbet som optiker ved ExamVision, sagde de begge deres gode jobs op i Lissabon, informerede deres familier om beslutningen og flyttede til Samsø. 


Natur, mad og fritid

På Samsø har Pedro og Isabel fået det, de længtes efter: Et balanceret hverdagsliv med plads til både karriere og fritid. Når de ikke er på arbejde, laver de god mad, udforsker nye afkroge af øen på cykel og går lange ture i naturen. Isabel går til yoga, mens Pedro spiller volleyball og dyrker fitness. Isabel fortæller:

”Here we cook a lot. In Portugal we almost didn’t have the time to do it, because we had the full day out of the house. Now we just pick up some food on our way home from work, and in the vegetables stands, and cook ourselves a nice meal”.

Desuden er det vigtigt for dem at blive en del af øens fællesskab og opleve den samske kultur – blandt andet ved at deltage i øens sociale begivenheder. Tre dage efter deres ankomst deltog de i Samsø Råvarefestival. Her oplevede de for alvor det samske engagement – og selvfølgelig de mange gode råvarer. Isabel fortæller: ”The strawberries were so small and sweet. It was all about the food and vegetables and games and music”. 

De har fået flere gode venner på øen, som de elsker at præsentere for portugisiske specialiteter og spise middag sammen med. 


Fra Samsø til hele verden

At Pedro og Isabel har fået tid til at udleve det gode liv, betyder ikke, at de er gået på kompromis med deres ambitioner på jobfronten. Arbejdet er nemlig en vigtig faktor for dem begge to – de elsker at yde en indsats og se resultaterne heraf.

Ved den prisvindende og stærkt voksende lupbrillevirksomhed, ExamVision, er Isabel orienteret mod hele verden, da ExamVision har forhandlere i mere end 30 lande. Det samme er Pedro, når han ved Acowa udvikler intelligent vandovervågning til Danmark og 18 andre lande spredt over hele verden. Her kan han sætte sine erfaringer fra Portugal i spil:

”I learn new things every day at Acowa. But I also share and use my experiences with international products to develop new products”.

Desuden indebærer jobbet ved Acowa en arbejdshverdag tættere på naturen med fokus på bæredygtighed – og selvfølgelig intelligent IT. Pedro har tidligere erfaring fra transport- og banksektoren, og nyder derfor at han hos Acowa kan bidrage til en mere energibesvarende håndtering af vand.