Fibernettet kommer til Samsø

Samsø Bredbånd tager næste skridt i forhold til at fremtidssikre internetforbindelsen på øen, for medio 2020 har alle øboere, efter planen, adgang til fibernet.

Efterhånden er det nærmest en naturlov at have adgang til internettet. Man kan nemt blive utålmodighed, hvis internettet pludselig ikke virker, man ikke kan tilgå sin mail eller yndlingsserie på Netflix. Samsø Bredbånd har sikret mulighed for internetforbindelse til alle på Samsø, hvor arbejdet med at lægge fibernet er i fuld gang.

Når arbejdet efter planen er færdigt medio 2020, vil Samsø Kommune være en af de første kommuner i hele Danmark, hvor fibernettet bliver tilgængeligt for alle borgere. Det betyder hurtig og nem adgang til internettet, og vil i langt højere grad gøre det muligt at arbejde hjemmefra eller slå sig ned som freelancer på øen.  


Nemt og lokalt

Nedgravning af fibernet på Samsø har været i gang det seneste halvandet år. Arbejdet med at gøre adgangen så nem som mulig foregår løbende, og samtidig arbejdes der på, hvordan løsningen fremtidssikres, så forbindelsen følger med udviklingen og det stigende krav til internetadgang.

”En af de store fordele ved den lokale forankring af arbejdet med fibernettet er, at supporten også er lokal. Derfor er hjælpen lige ved hånden, hvis det skulle blive nødvendigt”. Det udtaler formand for Samsø Bredbånd, Thorsten Arnold.    

Etableringen af fibernet på Samsø er blevet til gennem et samarbejde mellem frivillige kræfter i Samsø Bredbånd og Fibia. Det var i første omgang foreningen Samsø Bredbånd, der stod for etablering af hurtigt mobilt bredbånd på Samsø, og som nu også står for gennemførelsen af fibernet på Samsø gennem aftale med Fibia. Er man derfor allerede kunde hos Samsø Bredbånd, får man automatisk adgang til fibernettet, så snart det bliver rullet ud i ens område. 

Find tidsplanen for anlæggelsen her.

 

Foto: Dima Slastushevskyi