På Samsø lægger vi stor vægt på at give tilflyttere en behagelig velkomst. Derfor inviteres nye samsinger to gange årligt til velkomstmøde.

At rykke teltpælene op og flytte til en ø involverer ofte en masse forventninger og spørgsmål til, hvad ø-livet måtte bringe. Dem vil vi i Samsø Kommune gerne hjælpe med at indfri, og vi vil gerne give vores tilflyttere en varm velkomst til Samsø. Derfor afholdes der velkomstmøder i foråret og efteråret – for alle nytilkomne samsinger.
 

Velkomst ved borgmesteren

Til velkomstmøderne byder Samsøs borgmester, Marcel Meijer, velkommen sammen med Samsø Kommunes bosætningskonsulent. 

Derudover varierer programmet fra gang til gang. I foråret 2019 var alle nytilflyttere inviteret ud på Samsø Naturskole i Langør til en munter eftermiddag/aften. Her fortalte naturskolens naturvejledere om naturen på Samsø, mens alle 30 deltagere begav sig på en gåtur op på Grønhøj for at nyde udsigten over Stauns Fjord. 


Gutefår, velkomstburgere og velkomstpakker

Til tilflyttermødet i på Grønhøj i juni fik tilflytterne desuden en introduktion til naturplejen på Samsø – i form af 350 gutefår og deres lam. Efter gåturen var der mulighed for at dele erfaringer over velkomstburgere fra Samsø Madsnedkeri – og lære hinanden bedre at kende. Aftenen sluttede med besøg fra fire samske foreninger samt uddeling af velkomstpakker. 

Næste velkomstmøde er den 24. oktober 2019. De samsinger, som er flyttet til øen indenfor det seneste halve år, vil modtage en invitation i deres e-boks. De samsinger, som er flyttet til øen indenfor det seneste år, og som ikke havde mulighed for at deltage ved sidste velkomstmøde, er også meget velkomne på dagen.