Overvejer du at flytte til Samsø, eller er du lige flyttet? Få svar på dine spørgsmål

Billede

Her kan du finde svar på en række forskellige spørgsmål omkring det at flytte til Samsø. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til vores kommunikations- og bosætningskonsulent.

Sælvig - Hou
Samsø Kommune ejer Samsø Rederi, der sejler ruten mellem Sælvig og Hou. Færgen sejler op til syv ture frem og tilbage hver dag.

Se sejlplanen

Ballen - Kalundborg
Rederiet Færgen sejler ruten mellem Ballen og Kalundborg. Færgen sejler op til fire ture frem og tilbage hver dag - dog lidt færre ture i vintersæsonen.

Se sejplanen

Færgeafgangene er tilpasset sådan, at du godt kan bo på Samsø og arbejde i Jylland eller på Sjælland. Året rundt er der syv afgange til og fra Hou i Jylland i hverdagene. Derudover er der mindst to daglige afgange afgange til og fra Kalundborg på Sjælland - og flere i weekenderne og i højsæsonen. 

Pendlerrabat
Bruger du Sælvig-Hou-færgen til og fra dit arbejde, har du mulighed for at opnå pendlerrabat. Når du sejler din 21. enkelttur på en måned, falder prisen for denne sejltur og de kommende ture den pågældende måned til kun 10 kroner per tur med bil og 5 kroner per tur som gående.

Skattefradrag
Sejler du med en af færgerne til arbejde, kan du få skattefradag for din færgetur til og fra din arbejdsplads.

Som fastboende, eller ejer af et fritidshus på Samsø, har du mulighed for at få tildelt et Ø-kort. Ø-kortet giver rabat ved rejser på Sælvig/Hou ruten. Denne service tilbydes af Samsø Kommune i samarbejde med Samsø Rederi.

Du får et Ø-kort ved at henvende dig i Borgerservice, Søtofte 10 i Tranebjerg. Borgerservice har åbent mandag - torsdag fra 10-12 og desuden torsdag fra 15-17.

Ja. I Tranebjerg ligger Samsø Sundheds- og Akuthus, som er en del af Aarhus Universitetshospital.

Her finder du lægekonsultation og skadestue, ligesom det er muligt af føde på sygehuset.

Der findes også både en privat og en kommunal tandlæge på Samsø.

Turismen fylder meget på Samsø, og derfor går hele øen et gear eller to op i turistsæsonen. Mange spisesteder og seværdigheder tilpasser deres åbningstider efter sæsonen.

Men Samsø er også meget andet end ferie og turisme. Der er en række spisesteder og seværdigheder, der holder åbent året rundt. Og øens kultur- og fritidslivet er primært aktivt i vinterhalvåret.

De fleste butikker i Tranebjerg og andre steder på øen er også åbne året rundt. Det samme gælder selvfølgelig også læger, sygehus og børnepasningsmuligheder.

Det korte svar er ja!

Selvom befolkningstallet stiger voldsomt på Samsø i sommerhalvåret, når turisterne og fritidssamsingerne ankommer i stor stil, så er der masser af fredelige pletter på Samsø.

Der er gode pasningsmuligheder på Samsø. Øen rummer både kommunale dagplejer, børnehaver og skoler, og der findes en selvejende børnehave samt en selvejende lilleskole.

Samsø Bredbånd leverer trådløst internet med en hastighed på op til 20 MB til beboerne på Samsø.

Bag Samsø Bredbånd står en forening af lokale samsinger, der ønskede at etablere en stabil internetdækning på øen.