Samsø Kommune har et mål om, at flere mennesker skal skifte turistbesøget på Samsø ud med et permanent ophold

Billede

Samsø Erhvervs- og Turistcenter står for kommunens bosætningsindsats. Siden 2015 har befolkningstallet på Samsø været rimeligt stabilt.

Samsø Kommune har et mål om, at endnu flere vælger at bosætte sig på Samsø.

Samsø Kommune har derfor igangsat en bosætningskampagne under navnet Lev Drømmen – Samsø. En del af kampagnen er projektet ”Prøv at bo på Samsø”, hvor private udlejer deres boliger for en kortere periode, så interesserede kan prøve Samsølivet af i et stykke tid, uden at skulle binde sig fast til en bolig.

En del af projektet er desuden facebooksiden ”Lev Drømmen – Samsø”, hvor prøveboliger og ledige jobs på Samsø lanceres, og hvor man derudover kan følge lidt med i, hvordan det er at udleve drømmen om at bo på en ø.

Under overskriften Det gode liv på Samsø præsenterer hjemmesiden en række gode fortællinger fra det samske liv, der viser, at livet på øen er godt og mangfoldigt hele året rundt.

Derudover er tilflytteruniverset Flyt til Samsø også tænkt som et sted, der skal inspirere besøgende til at tage Samsø med i overvejelserne næste gang, flyttetankerne indfinder sig.