Samsø Fødevarenetværk er sat i verden, for at skabe vækst og innovation samt ikke mindst sikre, at det stærke Samsø brand står endnu stærkere i fremtiden

Frem for et traditionelt fokus på konkurrence og ’forretningshemmeligheder’ har virksomhederne via netværket mulighed for at lære af hinanden, få ny inspiration, indgå samarbejder og på den måde blive stærkere i fællesskab.

Erfaringer fra ind- og udland viser, at virksomheder, der organiserer sig i netværk og bruger hinanden aktivt, oplever fremgang og øget konkurrenceevne udadtil.

Samsø Fødevarenetværk består af samske virksomheder, store som små, der beskæftiger sig med fødevarer. Medlemmerne spænder bredt fra små virksomheder, der fremstiller specialiteter, til restauranter og nogle af øens største virksomheder.

Aktiviteterne i netværket spænder fra temaarrangementer og ekskursioner til virksomhedsbesøg, hvor netværkets medlemmer på skift åbner deres døre for hinanden.

Samsø Fødevarenetværk blev grundlagt i 2012 som et i første omgang to-årigt projekt i et samarbejde mellem Samsø Landboforening og Samsø Erhvervs- og Turistcenter med støtte fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Grundet den brede interesse for at fortsætte netværket, blev det besluttet at fortsætte i Samsø Erhvervs- og Turistcenters regi.

Brdr. Kjeldahl
Flinchs Hotel
Foreningen Samsø Råvarefestival
Samsø Bær
Samsø Grønt A/S
Samsø Syltefabrik
Samsø Perlen
Skipperly
Sælvigbugtens Camping
Vadstrup 1771
 

Kunne Samsø Fødevarenetværk være noget for dig?

Læs mere om fødevarenetværkets aktiviteter i programmet og se priser for deltagelse

d. 20. september kl.16.30 – 18.30, Madkulturhuset

Virksomhedsbesøg. Kenn, Louise og Irene inviterer indenfor i det nye Samsø Madkulturhus, hvor de giver en rundvisning, fortæller om sommeren med Restaurant Mejeriet og fremtidsplanerne for Madkulturhuset. 

Herefter benytter vi lejligheden til at starte Samsø Fødevarenetværks efterårsprogram med et glas og en lille bid mad. Vi siger hej til hinanden, ser lidt nærmere på efterårsprogrammet og snakker om fremtidige idéer for foråret. Her vil I også modtage et eksemplar af efterårets program.

Sted: Madkulturhuset, Langgade 26, Tranebjerg

 

d. 5. oktober kl. 13.30 – 15.15, Danish Food Cluster

http://danishfoodcluster.dk/wp-content/uploads/2015/04/Danish_Food_Cluster_logo_0114_lil.pngLone Ryg Olsen fra Danish Food Cluster holder et oplæg med fokus på: Hvad er Danish Food Cluster og hvad kan Samsø Fødevarenetværk bruge organisationen til? Trends og tendenser fra klyngen og dens internationale partnere. Fælles debat om fødevareinnovation.

Sted: Samsø Kommune, Søtofte 10, Mødelokale følger

 

d. 10. oktober kl 14.00 – 16.00, Brdr. Kjeldahl

Virksomhedsbesøg. Vi skal på Grønsagssafari, hvor Brdr. Kjeldahl vil fortælle omkring deres nye tiltag og hvordan året er gået. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Sted: Bag Cafe Underground, Vestre Ringvej 14, Nordby

 

d. 26. oktober kl.14.00 – 16.00, Vadstrup1771

Virksomhedsbesøg. Rie Toft viser og fortæller omkring hendes nye tiltag med Keramikværksted i Onsbjerg og hvordan de kombinerer Keramikskole og hotel.

Sted: Keramikskolen, Østervangen 9, Onsbjerg.

 

d. 7. november kl 13.00 – 15.00, Samsø Syltefabrik

Virksomhedsbesøg. Mads Quistgaard vil tager os med rundt på fabrikken og fortælle omkring produktion og nye tiltag. Der vil være plads til spørgsmål undervejs.

Sted: Samsø Syltefabrik, Trolleborgvej 12

 

d.15. – 17. november, Ekskursion til det Kulinariske Land 

Samsø Fødevarenetværk drager på en tre dags tur til Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster. Med hjælp fra en lokal madekspert Povl Lønberg er der arrangeret et spændende program, der er tæt pakket med besøg ved lokale landmænd, producenter og restauratører. Vi skal høre hvordan de arbejder innovativt, laver lokale samarbejder og udnytter det sydsjællandske ø-landskab til at producere fødevarer.

Foreløbigt program er vedlagt afslutningsvis.

Pris og tilmelding kommer snarrest.

 

d. 6. december kl. 14 – 16, Samsø Grønt

Virksomhedsbesøg. Hans Jørgen Buur vil tage os med rundt på produktionsvirksomheden, fortælle omkring sæsonen og hvilke perspektiver der er for det kommende år.

Sted: Samsø Grønt, Industrivej 10, Tranebjerg

 

Juleafslutning med oplæg

Året rundes af med et oplæg fra Easis, som laver fødevarer uden sukker.

Efterfølgende vil programmet for foråret 2018 præsenteres. Der bliver lejlighed til at drøfte årets gang, nye initiativer, gode ideer, overvejelser m.m..

Sted og dato er ikke fastlagt endnu.

 

Samsø Fødevarenetværk er støttet gennem LAG