Skip til hoved indholdet
    Hjem Er du barn på Samsø? Fritidspas

Fritidspas

Ordningen med fritidspasset er for børn og unge i alderen 6-17 år (fra 0. klasse), der ikke er forenings- eller musikskoleaktive, og som er bosat i Samsø Kommune.

Fritidspasset gives, når økonomi er en barriere for barnets manglende deltagelse i fritidsaktiviteter, eller hvor deltagelsen i en fritidsaktivitet kan være afgørende for barnets fysiske, psykisk eller sociale udvikling.

Et fritidspas kan benyttes som tilskud til betaling af kontingent i foreninger i Samsø Kommune, og gælder en lang række fritidsaktiviteter på Samsø, såsom fritids- og ungdomsklubber, idrætsforeninger, spejdere og kulturelle foreninger, samt Samsø Musikskole.

Fritidspasset kan desuden benyttes til betaling af ture, arrangementer, udstyr og lignende, som knytter sig til den pågældende foreningsaktivitet.

Fritidspasset giver adgang til en kontingentfri periode på en valgfri aktivitet og varer typisk 3-6 måneder afhængigt af kontingentets størrelse eller til arrangementer, ture eller udstyr til en pågældende aktivitet. Når fritidspasset udløber, kan der genansøges om endnu en periode.

Mange foreninger og klubber tilbyder muligheden for en gratis prøveperiode eller prøvetræning. Det anbefales, at dit barn/unge besøger foreningen og prøver aktiviteten et par gange, før der søges om fritidspas.

For at blive tildelt fritidspas, skal der udfyldes en ansøgningsblanket, samt en samtykkeerklæring.

Ansøgningsblanketten og tilhørende samtykkeerklæring udfyldes af foreningen, som barnet/den unge ønsker at tilmeldes, sammen med barnet/den unge og en forælder/værge.

Disse sendes til Samsø Kommunes SSP-konsulent på auasm@samsoe.dk eller til adressen Samsø Kommune, att.: Leder af familieafdelingen og SSP-indsatsen, Søtofte 10, 8305 Samsø.

Godkendes ansøgningen, overføres det ansøgte beløb direkte til foreningen eller erhvervsdrivende – alt efter, om det drejer sig om kontingentbetaling eller erhvervelse af udstyr og lignende.

Klik her for at tilgå et ansøgningsskema. (åbner nyt vindue)

Klicken Sie hier, um auf ein Bewerbungsformular zuzugreifen für Freizeitpass für Kinder und Jugendliche

Click here to access application for leisure pass for children and young people (new window)

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til