Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Kultur og fritid Frivillighed

Frivillighed

Har du lyst til at være frivillig på Samsø? Eller vil du gerne vide, hvad frivillige kan gøre for dig i dit liv?

Som frivillig er du med til at gøre en forskel for andre. Samsø har mange driftige og ambitiøse foreninger, der alle kan bruge flere hænder i hverdagen. Det kan være alt fra en dag eller et par timer om ugen til en årlig indsats ved et specifikt event.

Samsø Kommune sætter stor pris på den frivillige indsats, som både samsinger og fritidssamsinger yder til gavn for øen. Derfor har kommunen indstiftet Ildsjælsprisen, der hylder den frivillige indsats for fællesskabet.

Er du interesseret i at blive frivillig, kan du orientere dig på listen over foreninger på Samsø – og kontakte den forening, som passer til dine interesser.

Klik her for at se listen over foreninger på Samsø.

Klik her for at læse mere om 'Årets frivilligpris i Samsø Kommune'

Frivilligcenter Samsø

Frivilligcenter Samsø er til for at gøre det lettere at blive frivillig og at være frivillig i øens mange forskellige foreninger og frivillige initiativer. Frivilligcentret tilbyder bl.a. sparring til enkeltpersoner, der gerne vil i gang med foreningsaktiviteter eller frivilligt arbejde og rådgivning til foreninger om fx rekruttering af frivillige, bestyrelsesarbejde, fundraising mv.

Frivilligcenteret har også en social vinkel. Her finder du grupper, som har til formål at forebygge ensomhed. Der er støttegrupper, selvhjælpsgrupper, sorggrupper og lignende. Tag kontakt, og hør, hvordan Frivilligcenteret kan gøre en forskel for dig.

Klik her for at læse mere om Frivilligcenter Samsø.

Samsø Kommune er altid på udkig efter frivillige, der vil være med til at gøre livet for øens ældre borgere mere aktivt og give en hjælpende, frivillig hånd i det daglige arbejde. Derfor har vi en tilmeldingsblanket, hvor du kan tilmelde dig som frivillig for både forskellige foreninger og insitutioner på øen.  Tilmeldingen koordineres af Samsø Kommune – og når du tilmelder dig, kan du vælge, hvor mange timer, du vil yde en frivillig indsats, hvilken forening eller institution, du gerne vil være frivillig for, og hvilke aktiviteter, du gerne vil bidrage til.

Du kan også skrive, hvis du har en ide til en ny aktivitet, du gerne vil indføre og være frivillig tovholder for eller deltager på.

Har du spørgsmål eller forslag til nye aktiviteter, er du altid velkommen til at kontakte Aktivitets- og frivillighedskoordinator på telefon 20 28 78 44 eller på mail auga@samsoe.dk.

Klik her for at tilmelde dig som frivillig for øens ældre.

Herinde skal du angive hvor meget tid du vil bruge, hvilken type aktiviteter du ønsker at engagere dig i og hvor du kan blive frivillig.

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til