Aarhus er europæisk kulturhovedstad i 2017 - og festlighederne kommer også til Samsø

Billede

2017 står i kulturens tegn i Østjylland, da Aarhus er udnævnt til europæisk kulturhovedstad. Derfor bugner året af små og store kulturarrangementer i både Aarhus og i resten af Region Midtjylland.

På Samsø kommer man også til at mærke, at Aarhus er europæisk kulturhovedstad. For eksempel er Samsø Bæredygtig Festival en del af det officielle program. Derudover er Samsø til stede gennem forskellige kultursamarbejder med andre kommuner.

Selvom det ikke længere er muligt at blive føjet til den store programbog over officielle 2017-arrangementer, er der stadig god mulighed for at få synliggjort lokale arrangementer over for de mange besøgende, der forventes at komme til Aarhus og omegn i 2017.

Derfor har Samsø Kommune nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde for, at flere lokale aktører kigger mod Aarhus og tænker den europæiske kulturhovedstad ind, når aktiviteterne i 2017 skal planlægges.

Udover de arrangementer, der får tilskud fra Kulturby 2017 – og som er en del af det officielle program, får alle lokale kulturarrangementer for eksempel mulighed for at få ekstra opmærksomhed via en kalender for 2017.

Her kan alle arrangører nemlig selv melde arrangementer ind, så interesserede besøgende kan få det store overblik over alt det, der kommer til at ske i regionen i hele 2017.

Den 20. januar 2017 var der børneåbning for Europæisk Kulturhovedstad, hvor tusindvis af børn i alderen 5-12 år fra alle 19 kommuner i Region Midtjylland satte gang i festlighederne og fejrede åbningen af Europæisk Kulturhovedstad.

Samsø var med i festlighederne, og man kan læse mere om dagen på Facebooksiden Ønskeøen.

Se programmet for Aarhus 2017

Besøg Samsø Bæredygtig Festival