Kulturring Østjylland er et samarbejde mellem Samsø, Favrskov, Norddjurs, Odder, Skanderborg og Syddjurs Kommuner. Kulturringen arbejder på at gentænke og udvikle kulturen i nye sammenhænge, og det kommer der hvert år en række forskellige kulturprojekter ud af

Projektets formål er at understøtte udviklingen af kreative miljøer og udviklingskræfter, der findes i Kulturring Østjylland.

Med kulturregionens mange kunstnere, designere og andre kreative er der potentiale for udvikling af miljøer baseret på krydsfeltet mellem kunst/kultur og erhverv/iværksætteri.

I efteråret 2016 blev der etableret et neværk af kreative folk fra hele Østjylland. I år får disse mennesker nu mulighed for at gå sammen om at løse en række konkrete opgaver, som de enkelte kommuner har stillet.

Samsø Kommune har - sammen med Kunst og Kultur Samsø - bedt netværket om at udvikle en projektplan for en kommende kunstfestival på Samsø.

Kultur på hjul handler om at udforske, opleve og genopdage den landsby, man bor i.

Det sker i løbet af en dag, der byder på en guidet byvandring, en kunstworkshop og en koncert, hvor en helt ny sang om den pågældende landsby bliver fremført.

Kultur på hjul besøgte i 2015 og 2016 12 forskellige landsbyer i Østjylland - herunder Nordby og Besser på Samsø.

I 2017 besøgte Kultur på hjul Brundby:

Kulturringen er en ny sammenhængende cykelrute i Østjylland, der blev indviet fredag den 28. april 2017.

Ruten strækker sig over 450 kilometer, og den er opdelt i en række etaper. To af etaperne er på Samsø. Der udgives en guidebog til ruten sammen med en digital guide.

Undervejs kan man opleve et herligt varieret landsskab af bølgende bakker, sø, hav, skov og vandløb. Ved hjælp af cykelguiden og henvisninger til mere viden kan man udforske dansk kultur og kulturarv side om side med smuk natur og spændende lokalområder fra de mindste landsbyer til Aarhus.

Køb bogen og cykl på opdagelse

Du kan få guidebogen gratis hos VisitSamsø eller på færgen Prinsesse Isabella.

Hent ruten som app

Du kan også hente ruten med tilhørende informationer ned på din smart phone

Søndag den 14. maj 2017 blev projektet Violette Visioner afviklet på Samsø under overkskriften "Danske råvarer og nye smagsnuancer".

Projektets formål er at skabe en fælles kunst, kultur og naturbegivenhed af eventkarakter,  som inddrager kulturregionens geografiske særkende som en integreret del.

På Samsø blev det oversat til et arrangement på cementvarefabrikken, der bød på safran-snobrød, performancekunst og bålhygge.

Projektet "Årstidernes Højtider" sætter fokus på madhistorien og de lokale højtider, der knytter sig til maden.

På Samsø blev projekjtet afviklet i forbindelse med Råvarefestivalen 2017.

Læs kulturaftalen for Kulturring Østjylland