Lev livet i lystbådehavnene. Mærk sandet mellem tæerne på en af strandene. Gå på opdagelse i Samsøs smukke natur. Eller søg indenfor til kulturtilbuddene

Billede

Trods sin beskedne størrelse rummer Samsø et væld oplevelser - både indenfor og i det fri:

På Samsø sker der noget for alle - uanset om du er til gourmetkartoffelmadder, traktortræk eller opera.

Visit Samsø har samlet årets største begivenheder i 2018 på en liste, så du kan få sat de vigtige krydser i kalenderen.

Biografen Samsø ligger i Tranebjerg og drives udelukkende af frivillige.
60 samsinger er med i den daglige drift og står for alt, der har med biografens drift at gøre.

Biografen viser film året rundt.

Lystbådehavnen i Ballen er indbegrebet af sommerstemning på Samsø, og over 8000 både besøger havnen hvert år. 

Udover havnen i Ballen har Samsø Kommune også lystbådehavne i Mårup og Langør. Derudover findes der en privat havn i Kolby Kås.

Samsø Musikskole fungerer som en underafdeling af Odder Musikskole, idet Samsø Musikskole deler sekretariat, bestyrelse og ledelse med Odder Musikskole. Undervisningen i Samsø Musikskole foregår på Samsø Skole.

Samsø Naturskole er etableret i 1986 og hører under Samsø Kommunes Naturafdeling. Naturskolen har et bredt udbud af aktiviteter og undervisningstilbud for både turister og lokalbefolkning – herunder skoler og andre institutioner, foreninger m.m. Naturskolen er åben hele året og gennemfører årligt op mod 200 arrangementer. Lokale institutioner og foreninger kan gratis benytte naturskolens tilbud.

Samsø Naturskole er tilknyttet den danske naturvejlederordning.

Blå-Flag stationen ”Landkrabben” på Ballen Havn tilbyder aktiviteter og ture med særlig vægt på havets dyr og planter. Aktiviteterne gennemføres primært i sommermånederne.

Kontakt Naturafdelingen for yderligere oplysninger om Blå-Flag aktiviteterne.

Samsø har mere end 120 kilometers kystlinje, så der er masser af muligheder for at søge mod vandet, hvis du er på udkig efter en dukkert eller en oplevelse langs kysten.

Samsø Museum tilbyder oplevelser og aktiviteter for hele familien. Museet formidler Samsøs kulturlandskab gennem udstillinger, aktiviteter og diverse websites.

Brug Samsø Museum som nøgle til de mange kulturhistoriske oplevelser som findes rundt i landskabet.

Samsø byder på et væld af børnevenlige ferie- og fritidsaktiviteter. Også når sommeren er gået på hæld.

Under overskriften Børnenes Samsø har Visit Samsø samlet en lang række børnevenlige begivenheder og aktiviteter. Her er både små og store dyre- og naturoplevelser og fartfyldte tilbud som tarzanbanen og aktivitetsparken ved Sambiosen.

Og så har Samsø jo verdens største labyrint, man kan vove sig ind i. Hvis man altså tør...

Samsø byder på en række store naturoplevelser øen rundt. Fra Issehoved på Samsøs nordspids over det betagende hedelandskab mellem Mårup Skov og Stavns Fjord til den gamle skov ved Brattingsborg i syd.

Kulturaftale for Kulturring Østjylland

Kulturprisen gives til en person som påskønnelse af vedkommendes indsats for kulturlivet på Samsø. Prisen er samtidig en tilskyndelse til at fortsætte med samme ildhu.

Alle borgere på Samsø kan være med til at indstille den eller de personer, som man mener, skal have årets kulturpris. Personen, der indstilles, skal være bosiddende på Samsø.

Kulturprisen uddeles en gang om året, og i 2016 blev prisen uddelt på Samsø Råvarefestival, som foregik den 11. - 12. juni.

Samsø Kommunes Ildsjælspris er indstiftet for at hædre de mange mennesker, der året rundt yder en ekstra, frivillig indsats til glæde for andre, fællesskabet og det samske lokalsamfund.

Vi ser ildsjæle som mennesker, der uegennyttigt brænder for at hjælpe andre eller tager initiativer, som har til formål at styrke fællesskabet og lokalsamfundets sammenhængskraft.

Prisen tildeles for at anerkende den store indsats, som ildsjæle, foreninger og frivillige på Samsø leverer og for at opmuntre til en videreførelse og udvikling af dette vigtige arbejde.