Samsø Børnehus er en selvejende institution i Onsbjerg. Børnehuset er tilknyttet Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem

Børnehaven ligger i hovedbygningen på Onsbjerg gamle skole, og der er en stor gaderobe og et dejligt køkken/alrum, som er husets samlingssted. Stueetagen fordeler sig på fem rum med forskellige aktiviteter. Der er blandt andet computerrum, kreativværksted, prinsesserum og junglerum, samt mange mindre hyggekroge.

Børnehuset ligger naturmæssigt i et smørhul. Vi har to kilometer til stranden og en kilometer til et af øens bedste udkigspunkter: ”Dyret”. Desuden har vi et 500 m2 stort udeareal, som rummer en masse muligheder.

Faciliteter

Der er den gamle asfalterede skolegård, som er eminent til at lære at cykle på. Der er sansehave under opbygning, hvor det er planen, at alle sanser skal blive stimuleret. Og så er der vildnis og klatretræer, ligesom legepladsen er under løbende udvikling.

Sidste nyt på legepladsen er blandt andet et snobrødshus, en stor sandkasse med egetræsstolper og fuglerede-gynge. Vi gør desuden brug af gymnastiksalen i den game skole.

Børnehuset råder også over minibussen ”Buster”, så vi har gode muligheder for at komme rundt på hele øen.

Adresse: Tanderupvej 15, Onsbjerg, 8305 Samsø