Børnehaven Rumlepotten er Samsøs kommunale børnehave

billede

Børnehaven, der har en gennemsnitsnormering på ca. 40 børn, ligger i udkanten af Tranebjerg tæt ved skole og idrætshal. Den er indrettet som et fælles hus med funktionsinddelte rum, så alle kan bruge huset efter behov.

Der er en stor åben legeplads i forbindelse med børnehaven. Vi råder også over en otte-personers minibus.

Adresse og åbningstider:
Skolevænget 49 8305 Samsø - Find os her

Åbningstider: Mandag – torsdag 6.30-17.00, fredag 6.30-16.00

Det er Rumlepottens målsætning at give børnene nogle gode og oplevelsesrige år, som de kan se tilbage på med glæde. Gennem en anerkendende tilgang, spejling og jeg-støtte, vil vi skabe trygge rammer, hvor omsorg, udvikling og succesoplevelser prioriteres, så børnenes selvværd og selvtillid styrkes.

Vi lægger vægt på at arbejde i både større og mindre grupper, og basisgrupperne mødes fast hver uge. Pædagogisk er gruppe- og projekt arbejde en vigtig del af vores arbejde. Både i planlagte, velstrukturerede forløb, men også i nogle af hverdagens almindelige aktiviteter og mere spontane forløb.

Disse skift i arbejdsform og gruppesammensætninger giver både stor flexibilitet, styrker sammenholdet i hele børnehaven og giver grobund for nye relationer og syn på hinanden.  

Alle børn tilbydes frokost i børnehaven. Vi bruger økologisk mælk, havregryn, mel og æg og undgår fødevarer med farvestoffer og meget fedt. Maden anrettes på buffet. Det har den fordel, at børnene får mulighed for at smage på flere forskellige små retter. Vi lægger vægt på danske produkter, og køber så vidt muligt frugt og grønt fra Samsø. Der tilbydes en varieret kost med mange grøntsager og frugt dagligt, og der serveres både kold og varm mad.

For at give børnene en tryg og overskuelig start med udgangspunkt i en mindre base, starter de yngste børn på Lillestuen. Der er to voksne tilknyttet lillestuen. Børnene er på stuen fra klokken 8 til klokken 9 og spiser også frokost sammen med deres basisvoksne der.

I Rumlepotten har vi hvert år flere større projekter. Projekterne løber typisk over 14 dage, og alle børn og voksne deltager. Kreativiteten integreres ofte i projekterne, for eksempel ved at børnene laver malerier over emnerne.

Vi har skoleprojekt  og brobygning for de kommende skolebørn i foråret. En del af aktiviteterne forgår sammen med de kommende skolebørn fra de øvrige børnehaver, så børnene får nogle fælles oplevelser  og lærer hinanden lidt at kende inden den egentlige skolestart.

Hvert år i juni tager alle børn og voksne på koloni i Skovbørnehaven fra onsdag morgen til fredag eftermiddag. Skolebørnene overnatter i telte, de øvrige børn overnatter i lokalerne i huset. Når dagligdagens vante rutiner og mønstre brydes op, opstår nye relationer. Det er tre dage med nærvær, ro og leg i naturen. En god oplevelse der tales om og huskes længe.

Et andet af årets højdepunkter er cirkusprojektet i august måned. I tre uger leger og øver børnene forskellige cirkusnumre og færdigheder. Projektet slutter med en stor forestilling for hele familien. Forestillingen foregår i cirkusteltet, som børnehaven har en andel i.


Alle børn deltager, og forestillingen opføres til børnehavens høstfest. Børnene er stolte af deres præstationer, og deres selvværd og selvtillid styrkes. De får masser af succes.

Se billeder fra Cirkus 2016

Forældreinformation