Børnehaven Rumlepotten er Samsøs kommunale børnehave.

billede

Børnehaven har en gennemsnitsnormering på ca. 40 børn og ligger i udkanten af Tranebjerg tæt ved skole og idrætshal. Den er indrettet som et fælles hus med funktionsinddelte rum, så alle kan bruge huset efter behov.

Der er en stor åben legeplads i forbindelse med børnehaven. Rumlepotten råder desuden over en otte-personers minibus.

Rumlepotten har åben:

  • ​Mandag – torsdag: 6.30 – 17.00
  • Fredag: 6.30 – 16.00
     

Se adresse og kontaktoplysninger nederst på siden.

Det er Rumlepottens målsætning at give børnene nogle gode og oplevelsesrige år, som de kan se tilbage på med glæde. Gennem en anerkendende tilgang, spejling og jeg-støtte, vil vi skabe trygge rammer, hvor omsorg, udvikling og succesoplevelser prioriteres, så børnenes selvværd og selvtillid styrkes.

Vi lægger vægt på at arbejde i både større og mindre grupper, og basisgrupperne mødes fast hver uge. Pædagogisk er gruppe- og projekt arbejde en vigtig del af vores arbejde. Både i planlagte, velstrukturerede forløb, men også i nogle af hverdagens almindelige aktiviteter og mere spontane forløb.

Disse skift i arbejdsform og gruppesammensætninger giver både stor fleksibilitet, styrker sammenholdet i hele børnehaven og giver grobund for nye relationer og syn på hinanden.  

Alle børn tilbydes frokost i børnehaven. Vi bruger økologisk mælk, havregryn, mel og æg og undgår fødevarer med farvestoffer og meget fedt. Maden anrettes på buffet. Det har den fordel, at børnene får mulighed for at smage på flere forskellige små retter. Vi lægger vægt på danske produkter og køber så vidt muligt frugt og grønt fra Samsø. Der tilbydes en varieret kost med mange grøntsager og frugt dagligt, og der serveres både kold og varm mad.

For at give børnene en tryg og overskuelig start med udgangspunkt i en mindre base, starter de yngste børn på Lillestuen. Der er to voksne tilknyttet lillestuen. Børnene er på stuen fra klokken otte til klokken ni og spiser også frokost sammen med deres basisvoksne der.

I Rumlepotten har vi hvert år flere større projekter. Projekterne løber typisk over 14 dage, og alle børn og voksne deltager. Kreativiteten integreres ofte i projekterne, for eksempel ved at børnene laver malerier over emnerne.

Vi har skoleprojekt  og brobygning for de kommende skolebørn i foråret. En del af aktiviteterne forgår sammen med de kommende skolebørn fra de øvrige børnehaver, så børnene får fælles oplevelser og lærer hinanden lidt at kende inden den egentlige skolestart.

Hvert år tager alle børn og voksne på koloni fra onsdag morgen til fredag eftermiddag.
Når dagligdagens vante rutiner og mønstre brydes op, opstår nye relationer. Det er tre dage med nærvær, ro og leg. En oplevelse der tales om og huskes længe.
 

Cirkus
Et andet af årets højdepunkter er cirkusprojektet i august måned. I tre uger leger og øver børnene forskellige cirkusnumre og færdigheder. Projektet slutter med en stor forestilling for hele familien. Forestillingen foregår i cirkusteltet, som børnehaven har en andel i.


Alle børn deltager, og forestillingen opføres til børnehavens høstfest. Børnene er stolte af deres præstationer, og deres selvværd og selvtillid styrkes. De får masser af succes.

Herunder kan du se et par malerier, som børnene har lavet i forbindelse med cirkus-projektet.
 

Onsdag den 11. oktober  2017 blev projekt Sangglad skudt i gang på Samsø. Et projekt, der i sin enkelthed går ud på at få sangen i fokus i børnehaver rundt omkring i Danmark. Målet er at have 100 certificerede sangbørnehaver i Danmark i 2020. Sangbørnehaverne har en sangkonsulent tilknyttet, der har en sang- og musikfaglig baggrund.

Projekt Sangglad er tilknyttet Sangens Hus, som er et samarbejdsforum, der arbejder for at styrke og udvikle sangkulturen i Danmark.

Samsøs medvirken i projektet er igangsat af Lise Christensen fra Søholm Opera. Med sin passion for musik og sang, har Lise Christensen slået et slag for, at alle Samsøs børnehavebørn skal have glæde af projekt Sangglad, og at Samsø på den måde kan være den første ø i verden med Sangglad-certifikat.

De til kommunen tilknyttede børnehaveinstitutioners medvirken i projektet finansieres af Samsø Kommune med 33.000 kr. over en 3-årig periode.

På landsplan er projektet støttet af Nordea Fonden med 16 mio. kroner. 

Læs om projekt Sangglad