Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Børn og unge Sundhedsplejen 0-1 år

0-1 år

I de første to måneder af dit barns levetid, varetages hjemmebesøgene af jordemoderen. Herefter er det sundhedsplejersken, der overtager dette forløb. Besøgene vil tage udgangspunkt i dig/jer og dit barns behov. Sundhedsplejersken vil undersøge dit barn og støtte op om at give en god start på livet som forælder.

Om sundhedsplejen 0- 1 år

Udover kontakten med Samsø Kommunes sundhedspleje, er der mulighed for at få vejledning ved Sundhedsplejens Telefonvagt. Det er et tilbud til alle småbørnsforældre i Region Midtjylland, hvor du kan få råd og vejledning fra en sundhedsplejerske ved at ringe på 70 20 80 18. Vagttelfonen er åben alle dage også weekender og helligdage mellem 17.00-19.00.

Klik her for at læse mere om Sundhedsplejens Telefonvagt.

Er dit barn under to måneder gammel, kan vagthavende jordemoder kontaktes for akut vejledning på vagttelefonen 24 77 78 50.

Klik her for at finde kontaktoplysningerne på sundhedsplejen på Samsø.

Forældregrupperne i Samsø Kommune dannes hovedsageligt af jordemødrene og er oftest i forlængelse af fødselsforberedelsesgrupperne. Ved gruppeopstart deltager både sundhedsplejersken og en jordemoder.

Sundhedsplejersken har ifølge Sundhedsloven pligt til at føre journal. I Samsø Kommune bruger sundhedsplejen en elektronisk børnejournal. Sundhedsplejersken medbringer derfor ofte en computer ved hjemmebesøget.

Du har, som forælder, mulighed for at se notater og vækstkurver ved at logge ind på Sundhedsvejen. Første gang, du logger på, skal du bruge MitID.

Klik her for at besøge Sundhedsvejen.

Når noget bøvler, kan man fristes til at google efter svar. Ofte med det resultat, at man finder mange forskellige svar, der kan skabe forvirring. Her er en række apps og links, som sundhedsplejen kan stå inde for.

Husk, at I altid er velkomne til at ringe for at få personlig vejledning.

Links

Apps

  • Min baby: Information om sundhed og sikkerhed det første år, udviklet af Komiteen for sundhedsoplysninger. Stemmer derfor overens med sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Emento: Graviditet og hjemmebarsel
  • Lille menneske: 0-3 år barnets udvikling og ideer til leg med baby

Pjecer

Følgende tre pjecer findes både elektronisk og til bestilling hos www.sst.dk/udgivelser:
  • Sunde børn 
  • Mad til små - fra mælk til familiens mad
  • Små børns sikkerhed

Hold dig orienteret om Samsø Kommune

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til