Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Børn og unge Børnepasning 3-6 år

3-6 år

På Samsø er der to muligheder for børnepasning for dit barn i alderen tre til seks år. Den ene er Rumlepotten, som er øens kommunale børnehave, og den private institution, Samsø Børnehus.

Samsø Børnehus i Onsbjerg er tilknyttet Daginstitutionernes Landsorganisation, og fungerer som en naturbørnehave med dyr og masser af udeliv. På børnehusets hjemmeside, kan du læse mere om hverdagen, læreplaner, priser og lignende. Samsø Børnehus har desuden en minibus til udflugter.

Klik her for at besøge Samsø Børnehus' hjemmeside.

Samsø Kommune tilbyder sprogtest til alle treårige. Uanset om de er tilmeldt et pasningstilbud eller ej. Pladsanvisningen sender oplysningsmateriale ud til dig, når dit barn bliver tre år. Sprogtesten foregår gennem børnehaven eller tale-hørepædagogen.

Rumlepotten i Tranebjerg er Samsøs kommunale børnehave, som ligger tæt ved skole og idrætshal. Børnehaven er indrettet som et fælles hus med funktionsinddelte rum. Der er en stor åben legeplads med nye legeredskaber.

Om børnehaven Rumplepotten

Rumlepottens åbningstider:

Mandag – torsdag
6.30-17.00

Fredag
6.30-16.00

Ønsker du at kontakte børnehaven, kan du skrive eller ringe til afdelingsleder Kate Svale på 40 80 66 78 eller aukasv@samsoe.dk.

For at give dit barn en tryg og overskuelig start med udgangspunkt i en mindre base, starter de yngste børn på Lillestuen. Her er der to voksne tilknyttet, og børnene er på stuen i tidsrummet 8.00-9.00, og igen til frokost, hvor de spiser med deres basisvoksne dér.

Rumlepotten har en målsætning om at give børnene nogle gode og oplevelsesrige år. Der arbejdes med anerkendende tilgang, spejling og jeg-støtte, som skaber trygge rammer. Vi prioriterer omsorg, udvikling og succesoplevelser for at styrke det enkelte barns selvværd og selvtillid. Hverdagens aktiviteter udfolder sig i både større og mindre grupper, og børnenes basisgrupper mødes fast hver uge.

I løbet af året arbejdet Rumlepotten med flere større projekter, som typisk løber over 14 dage.

Alle børn tilbydes frokost i børnehaven, der anrettes som buffet. På denne måde får børnene mulighed for at smage på flere forskellige retter. Der lægges vægt på danske og økologiske produkter, og køber så vidt muligt frugt og grønt fra Samsø. Madordningen byder på varieret kost med mange grøntsager og frugt, og der serveres både kold og varm mad.

Klik her for at tilgå den pædagogiske læreplan fra 2021 (åbner nyt vindue)

 

For de kommende skolebørn har vi et skoleprojekt og brobygning i løbet af foråret. En del af disse aktiviteter foregår sammen med de kommende skolebørn fra øens anden børnehave. På den måde får børnene fælles oplevelser og lærer hinanden at kende inden den egentlige skolestart.

Samsø Kommune

Søtofte 10
8305 Samsø

Telefon: +45 87 92 22 00
Mail: 

CVR-nr.: 23 79 55 15

Oplever du problemer med hjemmesiden?
Kontakt Samsø Kommunes webmaster
aumifl@samsoe.dk

Åbningstider

Telefontid

Genveje til

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback